Mobiele optredens tijdens Vennestraat terrast vollebak 2021

Dit zijn de artiesten die voor een sfeervolle muzikale avond zullen zorgen:

  • Zaterdag 21 augustus: Davide Cavaliere – Lauterik & Jeff – Dominique Nelis
  • Zaterdag 28 augustus: Yass – Dominique Nelis & Tom Olaerts
  • Zaterdag 4 september: Cliff Willy – Manoesh
  • Zaterdag 11 september: La Murga Armada – ÃO (Fado, Flamenco)

Vennestraat terrast vollebak in 2021

Ook dit jaar zoeken we terug het zomers plezier op in de multiculturele Vennestraat, een straat waar al je zintuigen worden geprikkeld. We kunnen dit jaar helaas geen Vollebak Vennestraat organiseren, maar we hebben wel een coronaproof alternatief uitgewerkt, Vennestraat terrast vollebak. Zaterdag van 21 augustus tot en met 11 september wordt de straat autovrij gemaakt en kun je gezellig tafelen en je laten verwennen door al het culinaire en creatieve dat de ‘straat van de zintuigen’ te bieden heeft.

De blauwe bakken staan dit jaar wat minder centraal in het straatbeeld, maar de geuren van de mediterrane kruiden, culinaire hoogstandjes van de horeca en de mobiele muzikale optredens maken het plaatje helemaal af om er een gezellige zuiderse zaterdagavond van te maken.

Dit zijn de artiesten die voor een sfeervolle muzikale avond zullen zorgen:

  • Zaterdag 21 augustus: Davide Cavaliere – Dominique Nelis
  • Zaterdag 28 augustus: Dominique Nelis – Tom Olaerts
  • Zaterdag 4 september: Cliff Willy – Manoesh
  • Zaterdag 11 september: La Murga Armada – ÃO (Fado, Flamenco)

Zorg dus dat je erbij bent!

Haal jouw gratis exemplaar van het exclusieve magazine Vennestraat Praat #5 uit bij de handelaars in de Vennestraat, op C-mine of in de Bib.

Magazine Vennestraat Praat #5

De Vennestraat straalt één en al gezelligheid uit, en dit heeft zij voor een groot deel te danken aan haar leading ladies die hun hart, ziel én culturele authenticiteit in hun zaak hebben gestoken. In de Vennestraat zijn er heel wat sterke vrouwen die
een zaak runnen. Denk maar aan de schoonheidsinstituten ANASTASIA en BEAU MONDE, het gezellige biercafé ’T TULPKE, het heerlijke ’T GOUDEN FRIETJE, KERAMIEK STUDIO K&Z, het artistieke OJA, het creatieve MAHOMÉ, … om er maar een paar te noemen.

Er zijn heel wat vrouwen die zowel voor als achter de schermen hun eigen stempel op de zaak drukken en de zaak zo hun eigen identiteit geven. La mama’s toveren verfijnde smaakvolle gerechten op tafel die ze serveren met een huiselijke warmte, zodat je in een gemoedelijke sfeer culinair kan genieten. De vrouwelijke hartelijkheid zorgt ervoor dat bezoekers zich op en top welkom en in de watten gelegd voelen, … Vallina, mixologiste en zaakvoerder van restaurant O GEROS, heeft zelfs haar eigen gin op de markt gebracht. De vrouwelijke touch in de zaakjes van de Vennestraat zorgt net voor dat tikkeltje méér. Reden genoeg om deze powervrouwen eens extra in de kijker te zetten!

Ontdek er alles over in het gloednieuwe magazine Vennestraat dat je vanaf 18 augustus gratis kunt verkrijgen bij de handelaars in de Vennestraat, op C-mine en in de Bib.

Kijk eens naar beneden!

De Vennestraat is een creatieve straat die ambacht, authenticiteit en design op een warme manier combineert. Via het traject ‘Designinnovatie’ werd er een look en feel
voor de straat én de handelaars uitgewerkt. Dit leidde reeds tot heel wat ingrepen in de straat, gaande van een overkoepelend logo, uithangborden, bestickering op etalages, bierkaartjes, placemats, muurschilderingen …

tegel proces tekening-2   tegel proces tekening-1   tegel op oven-1

Nieuw in de straat is de promenade van witte, porseleinen tegels ontstaan uit een creatieve samenwerking tussen Studio Linde Hermans en stad Genk. Noortje De la haye en Linde Hermans zorgden voor het concept en de uitwerking van de geveltekeningen. Studio Pieter Stockmans realiseerde de tegels met het typische wit-blauwe design. Vanaf
nu kan je dus flanerend de 65 handgetekende tegels bewonderen. Iedere tegel is uniek en beeldt het pand met het desbetreffende huisnummer af.

De handelaars zijn alvast zeer enthousiast. Hopelijk jij ook!

Fotoreportage 26 augustus 2017

Zaterdag 26 augustus 2017 was het weer gezellig flaneren op de meest zuiderse straat van Limburg. Meer dan 15.000 bezoekers genoten van de gezelligste tafel van Genk, authentiek Soul Food, geurende kruiden, straat- en kinderanimatie, creatieve etalages, de wekelijkse versmarkt, een gezellige zuiderse sfeer en niet te vergeten … vollebak feest met multiculinaire hoogstandjes en muzikale straatbandjes.

 

KINDERPRET

Ook aan de kleinste fans hebben we gedacht!

24/08 Smulkapsels maken
Grimeurs en kapsters toveren elk gezicht of kapsel om tot kleurrijke creaties. Grime in de vorm van een ijsje of lolly? Een kapsel met cupcakes of snoepveters? Je kunt het krijgen op Vollebak Vennestraat.

Smulkapsels

31/08 IJsco Hassan
De goochelende en jonglerende ijscoman die er altijd een schepje bovenop doet! Met een lekkere zoete smaak is hij te gast op Vollebak Vennestraat.

Ijsco Hasan

31/08 Gijs van Bon — Blom
Bloemen, een slinger van klimop of een wolk van hartjes. Zandtekenmachine Blom tekent met zijn lange arm gevuld met wit zand mooie kunstwerkjes op straat. Jij mag
de tekening inkleuren met gekleurd zand!

HH-Producties-theaterbureau-voor-theater-straattheater-circus-en-spektakel-voorstellingen-Gijs-van-Bon-Blom-01

07/09 Het Smaaklabo
Hocus Pocus Pats! We serveren dampende cocktails en vinden de gekste hapjes uit. We snijden fruit met kindermessen en brouwen dampende limonade met smaken van bubblegum, watermeloen, chocoladekoekjes, aardbei of zoveel meer.

Smaaklabo2

14/09 De smaakbellen Xperience
Hoe cool zou het zijn als je bellen kan happen. Inderdaad, bellen met een smaakje. De Kleine Chef presenteert dan ook met trots zijn Smaakbellen Xperience, een unieke ervaring waarbij je bellen kan happen en proeven.

bellenblaasxperience