Fotoreportage 26 augustus 2017

Zaterdag 26 augustus 2017 was het weer gezellig flaneren op de meest zuiderse straat van Limburg. Meer dan 15.000 bezoekers genoten van de gezelligste tafel van Genk, authentiek Soul Food, geurende kruiden, straat- en kinderanimatie, creatieve etalages, de wekelijkse versmarkt, een gezellige zuiderse sfeer en niet te vergeten … vollebak feest met multiculinaire hoogstandjes en muzikale straatbandjes.

 

Advertenties

The World of Tim Burton

De internationale tentoonstelling The World of Tim Burton zal te zien zijn in de tentoonstellingsruimtes van de creatieve erfgoedsite C-mine (Genk – België) van 15 augustus tot 28 november 2018. De rondreizende tentoonstelling over het werk van Tim Burton was reeds te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag.

 

Tim Burton, filmmaker en veelzijdig artiest

Als visionaire filmregisseur en producent wordt Tim Burton (Amerikaan, 1958) internationaal erkend en gelauwerd voor zijn films — Pee-wee’s Big Adventure (1985), Beetlejuice (1988), Batman (1989), Edward Scissorhands (1990), Batman Returns (1992), Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas (1993), Ed Wood (1994), Mars Attacks! (1996), Sleepy Hollow (1999), Planet of the Apes (2001), Big Fish (2003), Tim Burton’s Corpse Bride (2005), Charlie and the Chocolate Factory (2005), Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007), Alice in Wonderland (2010), Dark Shadows (2012), Frankenweenie (2012), Big Eyes (2014), Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016) en Dumbo (2019) nog in de pijplijn.

The World of Tim Burton presenteert zijn uitgebreide artistieke werk in een samenhangende tentoonstelling van tekeningen, schilderijen, foto’s, genanimeerde stop-motion poppen, maquettes, geanimeerde films en sculpturale installaties.

Max Ernst Museum

© Max Ernst Museum

Meer dan 400 objecten geordend per thema

The World of Tim Burton ging in première in 2014 en wordt gecureerd door Jenny He. De expo focust op de bijzondere karakters en werelden die enkel en alleen konden ontstaan in de unieke verbeeldingswereld van Tim Burton. Er worden meer dan 400 werken gepresenteerd in verschillende secties. In Around the World geven illustraties in notaboekjes, schrijfblokken van hotels, servieten van restaurants,… de spontaniteit van Tim Burton zijn creatieve proces weer. In de sectie Film Characters krijgt de bezoeker meer inzicht in het ontstaan en de ontwikkeling van vele bekende filmpersonages. En in het onderdeel Influences kom je te weten waar Tim Burton inspiratie uit put, hier is ook meteen het vroegste werk van hem terug te vinden.

Samen met de andere thema’s is de veelzijdige tentoonstelling een absolute aanrader, zowel voor doorwinterde Tim Burton-fans als voor het publiek dat minder bekend is met zijn werk.

Tokyo

© Fuji television

Op maat van C-mine

C-mine is als industriële en creatieve erfgoedsite hoe dan ook meer dan een bezoek waard en heeft zich de afgelopen jaren opgeworpen als significante speler in de wereld van kunst en design.

Om het groot aantal tentoonstellingsstukken te integreren met de oude mijngebouwen van C-mine zal een lokale scenograaf aangetrokken worden. Aan de expo wordt een uitgebreid programma opgehangen met gegidste rondleidingen, films, lezingen en events. The World of Tim Burton wordt zonder twijfel één van de must-see tentoonstelling van 2018 in de Benelux.

Het volledige programma rond de expo van The World of Tim Burton vind je op http://www.c-mine.be/Bezoek/burton

 

KOOP TICKETS

 

CONTACT & INFO

visit@genk.be

+ 32 89 44 65 90

 

Combineer je bezoek met volgende toppers op C-mine!

 

C-mine expeditie

Met uitzicht op Labyrint

Daal af in de ondergrond en onderneem een avontuur van anderhalve kilometer: voel, hoor, zie en ervaar! In de virtual reality-module breng je een levensecht bezoek aan de mijn van Winterslag, een onvergetelijke ervaring. Eindig met een klim op de 65-meter hoge schachtbok, met een uniek uitzicht op Labyrint.

De hele zomer

di-zo | 10-17u

 

 

Labyrint

Midden op het monumentale C-mine plein staat nog de hele zomer een imposante stalen installatie: Labyrint. Een dwaaltocht door een kilometer aan stalen gangen, ontworpen door architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Laat je verrassen door de buitengewone perspectieven, zeker vanop de 60 meterhoge schachtbok.

doorlopend geopend

044 Labyrint 2

Maar ook Jazz op het plein, theatervoorstellingen voor het hele gezin, de studio en shop van Piet Stockmans,…

Ontdek het volledige programma op www.c-mine.be

 

KINDERPRET

KINDERANIMATIE ’T KWASTEELTJE
Iedere zaterdag vanaf 17u

Ook voor de kinderen is het vollebak feest. Elke zaterdag voorzien we een workshop in een gezellig caravannetje. We steken samen met ’t Kwasteeltje de handen uit de mouwen en gaan aan de slag met klei, verf, allerhande knutselmateriaal,
lijm en penselen.

Geniet van de verrassende animatie waarbij kindergrime en glittertattoo’s zeker niet mogen ontbreken.

De caravan waarin je kan luisteren naar fantastische en spannende verhalen zal zeker ook een plaatsje krijgen op de Vennestraat.


DE FOTOSTUDIO VAN BETSIE EN BERTHA

18/08 & 08/09 vanaf 17u

Betsie, een gezellige roze caravan waar je de leukste foto’s in kunt maken, is altijd in voor een feestje. Ze is graag van de partij op Vollebak Vennestraat. Wil je weten waarom deze caravan Betsie heet? Laat je verrassen en na een te gekke fotoshoot zal je haar naam niet snel meer vergeten!

Bertha is het jongste zusje van Betsie! Waar je bij Betsie het gevoel hebt door een roze bril te kijken, stap je bij Bertha de turquoise wereld binnen. Met allerlei leuke attributen – brillen, hoeden enz. maak je de leukste foto’s. Een gezellige en onvergetelijke herinnering aan Vollebak Vennestraat!
WARME WENSEN VERSIE VAN DE TYPEMACHINE
01/09 vanaf 17u

De mooie lichtjes, de vele verschillende typemachines en een heerlijk muziekje zorgen voor een prachtige aanvulling op Vollebak Vennestraat! De typemachine biedt jou de gelegenheid om op een ouderwetse, bijzondere manier een wens, wijsheid of lieve groet te typen voor je vrienden, een onbekende bezoeker in de Vennestraat of een kennis: iemand die je liefhebt, dankbaar bent of iemand die het gewoon even nodig heeft. Misschien krijg je wel een prachtige wens terug!

caravan-tkwasteeltje-2-640x430caravan-tkwasteeltje-11-640x43011017784_738864496226012_7321976248428847819_nAfbeeldingsresultaat voor bertha photo boothAfbeeldingsresultaat voor warme wensen versie van de typemachine

Programma Vollebak Vennestraat

Zoek dit jaar terug het zomers plezier op in de multiculturele Vennestraat, een straat waar al je zintuigen worden geprikkeld. Van 18 augustus tot en met 8 september wordt de straat op zaterdag autovrij gemaakt en kun je weer gezellig tafelen en je vollebak laten verwennen door al het culinaire en creatieve dat de ‘straat van de zintuigen’ te bieden heeft.

De blauwe bakken staan weer centraal in het straatbeeld, de geuren van de mediterrane kruiden komen je van ver tegemoet en de horeca zorgt voor authentiek ‘Soul Food’ en de meest hippe drankjes. De kijkdozen, tentoonstellingen, muurtekeningen, straatanimatie en muzikale optredens maken het plaatje helemaal af om er een écht volks artistiek en culinair feest van te maken.

Zorg dus dat je erbij bent!

Download hier het Programma van Vollebak Vennestraat 2018 en het exclusieve gratis magazine Vennestraat Praat #3 en ontdek het volledige aanbod om iedere zaterdag van 18 augustus t.e.m. 8 september te genieten van de multiculinaire Vennestraat.

FB banner