Kijk eens naar beneden!

De Vennestraat is een creatieve straat die ambacht, authenticiteit en design op een warme manier combineert. Via het traject ‘Designinnovatie’ werd er een look en feel
voor de straat én de handelaars uitgewerkt. Dit leidde reeds tot heel wat ingrepen in de straat, gaande van een overkoepelend logo, uithangborden, bestickering op etalages, bierkaartjes, placemats, muurschilderingen …

tegel proces tekening-2   tegel proces tekening-1   tegel op oven-1

Nieuw in de straat is de promenade van witte, porseleinen tegels ontstaan uit een creatieve samenwerking tussen Studio Linde Hermans en stad Genk. Noortje De la haye en Linde Hermans zorgden voor het concept en de uitwerking van de geveltekeningen. Studio Pieter Stockmans realiseerde de tegels met het typische wit-blauwe design. Vanaf
nu kan je dus flanerend de 65 handgetekende tegels bewonderen. Iedere tegel is uniek en beeldt het pand met het desbetreffende huisnummer af.

De handelaars zijn alvast zeer enthousiast. Hopelijk jij ook!

Fotoreportage 26 augustus 2017

Zaterdag 26 augustus 2017 was het weer gezellig flaneren op de meest zuiderse straat van Limburg. Meer dan 15.000 bezoekers genoten van de gezelligste tafel van Genk, authentiek Soul Food, geurende kruiden, straat- en kinderanimatie, creatieve etalages, de wekelijkse versmarkt, een gezellige zuiderse sfeer en niet te vergeten … vollebak feest met multiculinaire hoogstandjes en muzikale straatbandjes.

 

KINDERPRET

Ook aan de kleinste fans hebben we gedacht!

24/08 Smulkapsels maken
Grimeurs en kapsters toveren elk gezicht of kapsel om tot kleurrijke creaties. Grime in de vorm van een ijsje of lolly? Een kapsel met cupcakes of snoepveters? Je kunt het krijgen op Vollebak Vennestraat.

Smulkapsels

31/08 IJsco Hassan
De goochelende en jonglerende ijscoman die er altijd een schepje bovenop doet! Met een lekkere zoete smaak is hij te gast op Vollebak Vennestraat.

Ijsco Hasan

31/08 Gijs van Bon — Blom
Bloemen, een slinger van klimop of een wolk van hartjes. Zandtekenmachine Blom tekent met zijn lange arm gevuld met wit zand mooie kunstwerkjes op straat. Jij mag
de tekening inkleuren met gekleurd zand!

HH-Producties-theaterbureau-voor-theater-straattheater-circus-en-spektakel-voorstellingen-Gijs-van-Bon-Blom-01

07/09 Het Smaaklabo
Hocus Pocus Pats! We serveren dampende cocktails en vinden de gekste hapjes uit. We snijden fruit met kindermessen en brouwen dampende limonade met smaken van bubblegum, watermeloen, chocoladekoekjes, aardbei of zoveel meer.

Smaaklabo2

14/09 De smaakbellen Xperience
Hoe cool zou het zijn als je bellen kan happen. Inderdaad, bellen met een smaakje. De Kleine Chef presenteert dan ook met trots zijn Smaakbellen Xperience, een unieke ervaring waarbij je bellen kan happen en proeven.

bellenblaasxperience

Programma Vollebak Vennestraat 2019

Zoek dit jaar terug het zomers plezier op in de multiculturele Vennestraat, een straat waar al je zintuigen worden geprikkeld. Van 24 augustus tot en met 14 september wordt de straat op zaterdag autovrij gemaakt en kun je weer gezellig tafelen en je vollebak laten verwennen door al het culinaire en creatieve dat de ‘straat van de zintuigen’ te bieden heeft.

De blauwe bakken staan weer centraal in het straatbeeld, de geuren van de mediterrane kruiden komen je van ver tegemoet en de horeca zorgt voor authentiek ‘Soul Food’ en de meest hippe drankjes. De kijkdozen, tentoonstellingen, muurtekeningen, straatanimatie en muzikale optredens maken het plaatje helemaal af om er een écht volks artistiek en culinair feest van te maken.

Download hier het aanbod (optredens, food & drinks) van de deelnemende horeca: Programma Vollebak Vennestraat 2019

Zorg dus dat je erbij bent!

Haal jouw gratis exemplaar van het exclusieve magazine Vennestraat Praat #4 uit bij de handelaars in de Vennestraat, op C-mine of in de Bib.

Of bekijk het online via deze link https://issuu.com/stadgenk/docs/vennestraat_praat_2019

Banner FB event VV 2019 2