The World of Tim Burton

De internationale tentoonstelling The World of Tim Burton zal te zien zijn in de tentoonstellingsruimtes van de creatieve erfgoedsite C-mine (Genk – België) van 15 augustus tot 28 november 2018. De rondreizende tentoonstelling over het werk van Tim Burton was reeds te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag.

 

Tim Burton, filmmaker en veelzijdig artiest

Als visionaire filmregisseur en producent wordt Tim Burton (Amerikaan, 1958) internationaal erkend en gelauwerd voor zijn films — Pee-wee’s Big Adventure (1985), Beetlejuice (1988), Batman (1989), Edward Scissorhands (1990), Batman Returns (1992), Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas (1993), Ed Wood (1994), Mars Attacks! (1996), Sleepy Hollow (1999), Planet of the Apes (2001), Big Fish (2003), Tim Burton’s Corpse Bride (2005), Charlie and the Chocolate Factory (2005), Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007), Alice in Wonderland (2010), Dark Shadows (2012), Frankenweenie (2012), Big Eyes (2014), Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016) en Dumbo (2019) nog in de pijplijn.

The World of Tim Burton presenteert zijn uitgebreide artistieke werk in een samenhangende tentoonstelling van tekeningen, schilderijen, foto’s, genanimeerde stop-motion poppen, maquettes, geanimeerde films en sculpturale installaties.

Max Ernst Museum

© Max Ernst Museum

Meer dan 400 objecten geordend per thema

The World of Tim Burton ging in première in 2014 en wordt gecureerd door Jenny He. De expo focust op de bijzondere karakters en werelden die enkel en alleen konden ontstaan in de unieke verbeeldingswereld van Tim Burton. Er worden meer dan 400 werken gepresenteerd in verschillende secties. In Around the World geven illustraties in notaboekjes, schrijfblokken van hotels, servieten van restaurants,… de spontaniteit van Tim Burton zijn creatieve proces weer. In de sectie Film Characters krijgt de bezoeker meer inzicht in het ontstaan en de ontwikkeling van vele bekende filmpersonages. En in het onderdeel Influences kom je te weten waar Tim Burton inspiratie uit put, hier is ook meteen het vroegste werk van hem terug te vinden.

Samen met de andere thema’s is de veelzijdige tentoonstelling een absolute aanrader, zowel voor doorwinterde Tim Burton-fans als voor het publiek dat minder bekend is met zijn werk.

Tokyo

© Fuji television

Op maat van C-mine

C-mine is als industriële en creatieve erfgoedsite hoe dan ook meer dan een bezoek waard en heeft zich de afgelopen jaren opgeworpen als significante speler in de wereld van kunst en design.

Om het groot aantal tentoonstellingsstukken te integreren met de oude mijngebouwen van C-mine zal een lokale scenograaf aangetrokken worden. Aan de expo wordt een uitgebreid programma opgehangen met gegidste rondleidingen, films, lezingen en events. The World of Tim Burton wordt zonder twijfel één van de must-see tentoonstelling van 2018 in de Benelux.

Het volledige programma rond de expo van The World of Tim Burton vind je op http://www.c-mine.be/Bezoek/burton

 

KOOP TICKETS

 

CONTACT & INFO

visit@genk.be

+ 32 89 44 65 90

 

Combineer je bezoek met volgende toppers op C-mine!

 

C-mine expeditie

Met uitzicht op Labyrint

Daal af in de ondergrond en onderneem een avontuur van anderhalve kilometer: voel, hoor, zie en ervaar! In de virtual reality-module breng je een levensecht bezoek aan de mijn van Winterslag, een onvergetelijke ervaring. Eindig met een klim op de 65-meter hoge schachtbok, met een uniek uitzicht op Labyrint.

De hele zomer

di-zo | 10-17u

 

 

Labyrint

Midden op het monumentale C-mine plein staat nog de hele zomer een imposante stalen installatie: Labyrint. Een dwaaltocht door een kilometer aan stalen gangen, ontworpen door architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Laat je verrassen door de buitengewone perspectieven, zeker vanop de 60 meterhoge schachtbok.

doorlopend geopend

044 Labyrint 2

Maar ook Jazz op het plein, theatervoorstellingen voor het hele gezin, de studio en shop van Piet Stockmans,…

Ontdek het volledige programma op www.c-mine.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s