Over

De Vennestraat ligt letterlijk in de schaduw van C-mine en is de kosmopolitische slagader van Genk met zijn restaurantjes, cafés, gespecialiseerde winkeltjes, galerijtjes en de wekelijkse versmarkt. Samen vormen C-mine en de Vennestraat een boeiende combinatie: de ene inspireert en boeit, de andere laat mensen ontspannen en genieten.

De afgelopen jaren werd er hard gewerkt om de Vennestraat te transformeren tot dé straat van de zintuigen. Een straat die uitnodigt tot flaneren en slenteren en je zal doen watertanden met haar volkse heerlijkheden.

De handelaars en de stad Genk, samen met tal van designers en creatievelingen, bundelen iedere zomer hun krachten en nodigen iedereen uit om te komen genieten op de Vennestraat. Er valt normaal heel wat te beleven: van de gezellige terrasjes, leuke galleries tot de wekelijkse versmarkt, straattheater en concertjes en niet te vergeten: vier zaterdagen vollebak feest met multiculinaire hoogstandjes, muzikale straatbandjes en kinderanimatie.

Helaas kan Vollebak Vennestraat dit jaar omwille van de coronamaatregelen niet doorgaan, maar er is wel een alternatief concept bedacht, nl. ‘Vennestraat terrast vollebak’. De Vennestraat wordt verkeersvrij gemaakt, er worden extra terrassen geplaatst bij de horecazaken en mobiele acts zorgen voor een gezellige muzikale omlijsting. Zo kan de bezoeker in alle veiligheid genieten van een gezellige avond in dé straat van de zintuigen.

Dit zijn de artiesten die voor een sfeervolle muzikale avond zullen zorgen:

  • Zaterdag 21 augustus: Davide Cavaliere – Double D
  • Zaterdag 28 augustus: Yass – Dominique Nelis & Tom Olaerts
  • Zaterdag 4 september: Cliff Willy – Manoesh
  • Zaterdag 11 september: La Murga Armada – ÃO (Fado, Flamenco)

Als de weergoden Genk gunstig gezind zijn, is naar het zuiden trekken dit jaar echt niet nodig.

Je leest er alles over op deze blog!

Advertentie

3 gedachtes over “Over

    1. Beste Johnie,
      Bedankt! De gieter heet LUNGO en is ontworpen door de Limburgse productdesigner Davy Grosemans. Op verschillende locaties te koop. Ongetwijfeld vind je er eentje in een kleur naar keuze. Hopelijk tot weerziens op Vollebak Vennestraat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s